Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Το Παιδί … ας είναι η Ζωή, η Χαρά μας, ο Σκοπός της ζωής μας !!!

 

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, η "ηλιαχτίδα" προσπαθεί για μία ακόμη χρονιά να ενημερώσει και να κινητοποιήσει όλους τους πολίτες να εναντιωθούν  στην παιδική κακοποίηση.

Τα ευρήματα από χρόνιες μελέτες αποδεικνύουν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης, με την παιδική κακοποίηση να αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες παιδικής θνησιμότητας.

Η οικογένεια οφείλει να χτίζει ένα περιβάλλον αγάπης, ασφάλειας, προστασίας και αρμονίας για το παιδί. Δυστυχώς τα δεδομένα είναι αποθαρρυντικά με τα παιδιά να δοκιμάζονται στη κάθε μορφή βίας και παραμέλησης.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, που δημοσιεύθηκαν πριν από 5 χρόνια, 4000 παιδιά κακοποιούνται σοβαρά κάθε χρόνο, πάνω από 100 πεθαίνουν και πάνω από 100 μένουν σοβαρά σε αναπηρία, ενώ εκτιμάται ότι το σύνολο των νέων περιπτώσεων πιθανολογείται να ξεπερνά τις 20.000.

Η συγκεκριμένη μελέτη επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα υπάρχει και δυστυχώς συντηρείται σιωπηλά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, υπάρχει μία μεγάλη απόκλιση των περιστατικών κακοποίησης από τη μεριά των παιδιών και των καταγεγγραμμένων περιστατικών στους δημόσιους φορείς.

Η σιωπή δε βοηθά. Μη γίνεστε συνένοχοι ακολουθώντας τη σιωπή και μη φοβάστε να καταγγείλετε ακόμα και ανώνυμα το περιστατικό .

Η Παιδική Κακοποίηση και Παραμέληση είναι βασική παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Οφείλουμε να υποστηρίξουμε όλα τα παιδιά, όποιο πρόβλημα και αν έχουν. Είναι το μέλλον αυτού του κόσμου.

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.