Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Βιογραφικό Σημείωμα

Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη

 

Γεννήθηκε στην όμορφη Αιδηψό και μετά τις βασικές της σπουδές, έφυγε για Λονδίνο, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία.
Γυρίζοντας στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Νέα Σμύρνη, όπου ζει και λατρεύει μέχρι σήμερα, λόγω του δεσμού της από την Κωνσταντινοπολίτισσα μητέρα της !!!
Συγχρόνως, ίδρυσε και διατήρησε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών για 35 περίπου χρόνια !

- Άλλες γλώσσες: Γερμανικά, Ιταλικά

-Έχει διατελέσει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης για 14 περίπου χρόνια ως Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Πολιτιστικών, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημόσιας Περιουσίας κλπ.

- Το 2000 ένα συνταρακτικό γεγονός την ευαισθητοποιεί και αποφασίζει ιδίοις εξόδοις να ανοίξει ένα Σπίτι Αγάπης - μια "ηλιαχτίδα" - για άπορες Οικογένειες με Παιδιά από Περιφέρεια και Κύπρο στη Νέα Σμύρνη!

- Το 2008 αποφασίζει και κλείνει την επιχείρηση της, με σκοπό να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην "ηλιαχτίδα"

- Το 2010 το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα !!!
Ο τότε Δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης, ευαισθητοποιημένος από τον αγώνα και τις συνεχείς προσπάθειες της, της παραχωρεί έναν όροφο στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και με ιδιαίτερη χαρά και αφοσίωση, ανοίγει ως Ιδρύτρια και Πρόεδρος, το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας Άπορων, Άρρωστων Παιδιών με τους Γονείς τους από Επαρχία και Κύπρο, την "ηλιαχτίδα" Νέας Σμύρνης.

- Από το 2008 είναι μέλος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ - Eurochild (145 χώρες - μέλη με έδρα τις Βρυξέλλες )

- Έχει τη τιμή συχνά να εκπροσωπεί το Eurochild σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες:

Όπως, στις 21 – 22 Φεβρουαρίου 2013 που διεξήχθη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, συνέδριο με θέμα: “Poverty and Inequality in Societies of Human Rights: the paradox of democracies – Proposals for an Inclusive Society”

- Επίσης, εκπροσωπώντας και πάλι το Eurochild το 2013 σε ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέπτυξε το θέμα: “Poverty and Inequality in Societies of Human Rights: the paradox of democracies – Proposals for an Inclusive Society” (Η φτώχεια, η ανισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κοινωνία σήμερα), συμμετείχαν 55 χώρες με 350 συνέδρους.

Στις 23 του Απρίλη 2012 ως ειδική απεσταλμένη – παρατηρήτρια του Πανευρωπαϊκού Forum “Eurochild”, μίλησε σε Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με θέμα “Don’t Employ, Educate!”

- Το 2011 συμμετείχε στην αποστολή του Ελληνικού Υπουργείου Εργασίας, στην Κρακοβία, ως εκπρόσωπος του Πανευρωπαϊκού φόρουμ Eurochild με θέμα First Annual Convention of the European Platform against Poverty and Social Exclusion

- Βουδαπέστη 5-9 Νοεμβρίου 2008 επισήμως προσκεκλημένη ως ήδη τακτικό μέλος !

- Συνεργάζεται:
Με τα πανεπιστήμια: The University of London, City University, Reading University, University of Wolver Hampton.

- Μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού OP3CRC International Coalition για τα δικαιώματα του Παιδιού, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), ως εκπρόσωπος της Ελλάδας !!!

- EPIC - The European Platform for Investing in Children (EPIC)

- Έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, την Ευγενία, την Κλαίρη !

(περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας www.iliachtida.gr )

 

 

Η Πρόεδρος κ. Ντόρα Κασιμέρη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στις  21 – 22 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, συνέδριο με θέμα: PovertyandInequalityinSocietiesofHumanRightstheparadoxofdemocracies – ProposalsforanInclusiveSociety

 

 

 

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Faruk Sahin, ο Υπουργός-Εκπρόσωπος για την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Egemen Bagis με την κα. Κασιμέρη και παιδιά εργαζόμενα απο 9-15 ετών

Η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα» κα. Ντόρα Κασιμέρη, στις 23 του Απρίλη 2012 παρευρέθη, ως ειδική απεσταλμένη – παρατηρήτρια του Πανευρωπαϊκού Forum “Eurochild” που εδρεύει στις Βρυξέλλες, σε Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με θέμα “Don’t Employ, Educate!”

 

 

 

 

Η Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού κ. Αντωνία Τορρένς, ο κ. Γκαζόν και η Πρόεδρος της "ηλιαχτίδας" Ντόρα Κασιμέρη έξω από το Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας- χώρος συνεδρίου.

Συνέδριο “First Annual Convention of the European Platform against Poverty and Social Exclusion”

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Οκτωβρίου 2011 στην Κρακοβία.

 

 

 

 


Η Πρόεδρος κ. Κασιμέρη την ώρα της ομιλίας της για το ζήτημα των Μεταναστών

3η Πανευρωπαϊκή Σύνοδο Πολιτών 3rd Citizens Agora. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες - Ιανουάριος 2011

 

 

 

 

 

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Οργανώσεων για τα δικαιώματα του Παιδιού "EUROCHILD" Mrs. Catriona Williams με την Πρόεδρο της "ηλιαχτίδα".

Το ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου "Eurochild" πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βουδαπέστη στις 5-9 Νοεμβρίου 2008, όπου επισήμως προσκεκλημένη ως ήδη τακτικό μέλος συμμετείχε η Πρόεδρος του Συλλόγου "ηλιαχτίδα" κ. Ντόρα Κασιμέρη.

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.