Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

 

Η «ηλιαχτίδα», ως Τακτικό μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού OP3CRC International Coalition για τα Δικαιώματα του Παιδιού, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) και ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 2012, παλεύει καθημερινά να ακουστούν οι παιδικές φωνές, που μέσα στην αγνότητά τους, λένε τις πιο μεγάλες αλήθειες…

Σήμερα, λοιπόν, είναι μία πολύ ξεχωριστή μέρα για όλα τα παιδιά! Γιορτάζουμε το κατοχυρωμένο τους –πλέον- Δικαίωμα να έχουν… Δικαίωμα στη δική τους ζωή!

Σαν σήμερα, στις 20 Νοεμβρίου του 1989, υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία αποτελεί το παγκοσμίως αποδεκτό επίσημο κείμενο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Σύμβαση αυτή, έχει επικυρωθεί από όλα τα κράτη του κόσμου (εκτός της Σομαλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής) και στοχεύει στην προστασία των Παιδιών μέσω των 54 Άρθρων που περιλαμβάνει.

Η «ηλιαχτίδα», το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας, βρίσκεται κοντά σε κάθε παιδί που μας χτυπάει την πόρτα, προσφέροντας ζεστασιά, θαλπωρή και πολλή αγάπη…

Όλα τα Παιδιά έχουν ίσα Δικαιώματα σε όλους του τομείς…

Κάθε Παιδί πρέπει  να έχει πρόσβαση σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε υλικά και ψυχικά αγαθά, που θα του δίνει ώθηση για ένα καλύτερο αύριο.

Κάθε Παιδί έχει Δικαίωμα να προστατευθεί από κάθε μορφή βίας: σωματική, λεκτική, ψυχολογική.

Όλα τα Παιδιά έχουν το αναφαίρετο Δικαίωμα να διεκδικούν ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Κάθε Παιδί μπορεί και πρέπει να εκφράζει τη γνώμη, την άποψη, τη σκέψη του χωρίς λογοκρισία.

Τα παιδιά πρέπει απαραιτήτως να προστατεύονται από κάθε είδους οικονομική εκμετάλλευση που ζημιώνει το Δικαίωμα του να είναι Ελεύθερο.

Η «ηλιαχτίδα», ως υπέρμαχος του Παιδιού, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο, την υπεράσπιση των τόσο σημαντικών –και δυστυχώς πολλές φορές λησμονημένων- Δικαιωμάτων του, που θα έπρεπε απαρέγκλιτα να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε αξιοσέβαστης Πολιτείας.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα Παιδιά είναι η ελπίδα του μέλλοντος, μίας καλύτερης μέρας που θα ανατέλλει για κάθε Κοινωνία…

Τα Παιδιά είναι οι ηλιαχτίδες που μας φωτίζουν … ας τα αφήσουμε λοιπόν να λάμψουν!

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.