Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Με αφορμή τα τελευταία τραγικά περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας, η «ηλιαχτίδα» δε θα μπορούσε να μείνει σιωπηλή και άπραγη!

Σύμφωνα με έρευνες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, η έμφυλη βία, αποτελεί τη συχνότερη και συνεχώς αυξανόμενη μορφή εκμετάλλευσης, με το 82% των θυμάτων να είναι γυναίκες!!!
Τα στατιστικά στοιχεία, είναι σοκαριστικά!!! Μία στις τρεις γυναίκες, ηλικίας 15 έως 44 ετών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποστεί σωματική βία,
Μία στις δύο γυναίκες έχει βιώσει ψυχολογική βία από τον σύντροφο ή σύζυγό της,
Μία στις είκοσι γυναίκες, έχει πέσει θύμα βιασμού, ενώ πενήντα γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα στα πλαίσια της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.
Το φαινόμενο αυτό, σημειώνει δυστυχώς, ραγδαία αύξηση και στη χώρα μας, με τελευταία παραδείγματα, την Καρολάιν και τη Γαρυφαλλιά.

Για τον λόγο αυτό, πρέπει τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, να υπάρξει ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση σχετικά με το τραγικό αυτό ζήτημα.
Ας Αντιδράσουμε ,λοιπόν, εμείς οι γυναίκες Χθες, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας!!!

Η «ηλιαχτίδα» δεσμεύεται να κινητοποιηθεί και να κινητοποιήσει γνωστούς και φίλους, και όχι μόνο, και να σταθεί δίπλα σε κάθε γυναίκα, ώστε να μην υπάρξει άλλη «Καρολάιν» και άλλη «Γαρυφαλλιά».

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
σας παρακαλούμε θερμά, ελάτε μαζί μας, ούτως ώστε όλοι μαζί, να βροντοφωνάξουμε ένα Δυνατό ΟΧΙ, κι ας είναι η Γαρυφαλλιά το τελευταίο άτυχο κορίτσι αυτής της τραγωδίας!!!

Στείλτε στο email μας, iliachtida@otenet.gr, ένα μήνυμα με τα στοιχεία σας και τη διάθεση να βοηθήσετε, σε όποιον τομέα και να ανήκετε… ΟΛΟΙ μπορούμε να προσφέρουμε… και αρχές Σεπτεμβρίου, θα κλείσουμε ένα ραντεβού να συναντηθούμε όλοι μαζί για να αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά!!!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη,
«ηλιαχτίδα» Νέα Σμύρνη. 

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.