Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και πάλι .... κοντά στην «ηλιαχτίδα» !

Την Τετάρτη 24/1/2018 το πρωί, το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα-Νέα Σμύρνη», γέμισε με χαρούμενες φωνές από 25 μαθήτριες και μαθητές του τμήματος 6Α, της Γ΄ τάξης του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης.

Βλέποντας όλα αυτά τα χαρούμενα παιδιά να ανεβαίνουν τις σκάλες του κτιρίου μας, φορτωμένα με τρόφιμα και με ένα φάκελο στο χέρι - τα χαρτζιλίκια τους - έτοιμα να τα προσφέρουν στην «ηλιαχτίδα» για να στηρίξουν τα άρρωστα παιδιά που φιλοξενούμε, ήρθε στη μνήμη μας η πρώτη μας εκδήλωσή το 2001 στο πανέμορφο Σχολείο τους !!!

Τότε, δειλά δειλά επισκέφθηκα εγώ προσωπικά, τον τότε Γενικό Διευθυντή, τον αδελφό Ματθαίο Λεβαντίνο και ζήτησα την Κεντρική  Αίθουσα του εξαίρετου αυτού Ιδιωτικού Σχολείου, για να πραγματοποιήσουμε την πρώτη από την ίδρυση μας, εκδήλωση του Συλλόγου !!!

Δεν ξέρω αν ήταν οι Ουρανοί ανοιχτοί εκείνη την ημέρα ή ο Γενικός Διευθυντής άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά του και με ιδιαίτερη αγάπη μας παραχώρησε τα πάντα για την εκδήλωση, από την πρώτη στιγμή.

Και τώρα βλέπαμε μπροστά μας από το ίδιο αυτό Σχολείο, που έρχεται κάθε  χρόνο και μας επισκέπτεται, γελαστά χαρούμενα πρόσωπα, να γεμίζουν τα γραφεία μας και με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και απορίας, να αρχίζουν τις ερωτήσεις !!!

Τι κάνετε εδώ;  Ποιον φιλοξενείτε;  Από πού είναι αυτά τα παιδάκια;  Και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες….

Μπορείτε να φανταστείτε πως νιώσαμε εκείνες τις όμορφες στιγμές; Συγκίνηση, ικανοποίηση, χαρά κι’ ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Υπέροχες, ανθρώπινες στιγμές !!!

Μαζί τους δυο γλυκές, νέες κοπέλες,  η κ. Ευαγγελία Βραχνού και η κ. Γεωργία Λωσταράκου, οι καθηγήτριές τους , γεμάτες ευαισθησία, συμπλήρωναν την όμορφη εικόνα που αντικρίσαμε από την αρχή !!!

Η επίσκεψη αυτή, για ακόμη μια φορά, μας γέμισε ιδιαίτερη ικανοποίηση και κυρίως δύναμη να συνεχίσουμε την ανθρώπινη αυτή προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για το παιδί … από το 2000.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους Καθηγητές, στους Γονείς και ιδιαίτερα στους Μαθητές, που  μας στηρίζουν χρόνια τώρα, ηθικά και υλικά !

 

Η Πρόεδρος
Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.