Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Μέλη του Συμβουλίου της «ηλιαχτίδα» με το Συμβούλιο του «Eurochild».

Στην Ευρωπαϊκή ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας 2014, ένα από τα σοβαρά θέματα, η Προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού

 

Το Πανευρωπαϊκό Forum “Eurochild” που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 13η Σεπτεμβρίου 2013 επισκέφθηκε την Αθήνα.

Με βάση τη μεγάλη εμπειρία και τις δράσεις του, σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη διοργανώθηκαν στα γραφεία του Συνηγόρου  διάφορες συναντήσεις με εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Επίσης με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μέλη του στην Ελλάδα, και με άλλες ΜΚΟ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις, ήταν η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, η καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας και η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η κ. Ντόρα Κασιμέρη, Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα», ως Τακτικό Μέλος του “Eurochild” εδώ και εφτά χρόνια, συμμετείχε σε όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες συναντήσεις απ’ όπου απεκόμισε σημαντικές εμπειρίες οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στο να αναβαθμιστεί το έργο του Συλλόγου σχετικά με το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας.

Την επόμενη μέρα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, η Πρόεδρος του “Eurochild” Maria Herczog, η Γενική Γραμματέας Jana Hainsworth με μερικά ακόμη μέλη του Συμβουλίου επισκέφθηκαν του χώρους του Κέντρου Φιλοξενίας Παιδιού «ηλιαχτίδα».

Για την «ηλιαχτίδα» ήταν μια μεγάλη τιμή και ένα πολύ ευχάριστο πρωινό να περάσει μερικές ώρες μαζί τους και κυρίως να ανταλλάξει απόψεις, πράγμα πολύ σημαντικό για την «ηλιαχτίδα» με ανθρώπους με τόσο μεγάλη εμπειρία όπως τα μέλη του Συμβουλίου του “Eurochild”.

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.