Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η "ηλιαχτίδα" κοντά και... στους Νέους

H "ηλιαχτίδα" Κέντρο Στήριξης Παιδιού - Οικογένειας, είναι μια μη Κυβερνητική Οργάνωση με εξειδίκευση στην κοινωνική υποστήριξη των νέων και στην προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων τους, καθώς και στήριξη της οικογένειας.

Ιδρύθηκε στην αρχή του 2000 στη Νέα Σμύρνη. Με το σύνθημα "Μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά" η "ηλιαχτίδα" άνοιξε την αγκαλιά της για παιδιά με μοναξιά, για παιδιά που χρειάζονται στοργή κι αγάπη.

Σήμερα έγινε μια καλή αρχή και τα όνειρα της "ηλιαχτίδας" αρχίζουν να πραγματοποιούνται.

Ανοίξαμε το πρώτο "Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας" στην περιφέρεια, για άπορα παιδιά και τους γονείς τους από επαρχία, που έρχονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία των Αθηνών. Γιατί τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη Ζωή... μια Ζωή με αξίες και οράματα.

Αποστολή μας, συγχρόνως η άμεση δράση με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την ενημέρωση, δίνοντας έμφαση σε νέους ηλικίας άνω των 18 ετών.

Με αυτή τη λογική η "ηλιαχτίδα" αναπτύσσει πρότυπες μεθόδους και εργαλεία υποστήριξης των νέων. Είναι έτοιμη ν' ακούσει και να βοηθήσει κάθε τους πρόβλημα.

Πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική και υποστήριξη, είναι κάποιοι από τους άμεσους στόχους της. Η βοήθεια βελτίωσης της γνώσης και των δεξιοτήτων των νέων, σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση και επικοινωνία, θα βοηθήσει ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τυχόν δυσκολίες και προβλήματα.

Η "ηλιαχτίδα" πιστεύει ότι νέοι μπορούν να νικήσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, φθάνει να είμαστε στο πλευρό τους.

Για τα παραπάνω πιστεύω μας, ευρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι συνεχίζουμε να διατηρούμε "Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας", στο "Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού" 2ας Μαΐου 5 (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης).

Επιστημονικό προσωπικό σας περιμένει εθελοντικά, να σας στηρίξει να σας συμπαρασταθεί, να σας βοηθήσει σε κάθε σας πρόβλημα. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται Δωρεάν με πολλή αγάπη και κατανόηση. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2109341101 ή 2109346139 ή μέσω e-mail: iliachtida@otenet.gr .

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Ντόρα Κασιμέρη

 

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.